Forside > Psoriasis
     
Slet
Søg

Psoriasis

Klimabehandling i Slovakiet - Veldokumenteret og godkendt af regionerne!

Spa Tours har gennem de sidste 12 år sendt gæster af sted på kurophold ifb. med behandling af hudlidelser. Spa Tours’ kurophold er et seriøst alternativ og fuldt på højde med den velkendte klimaterapi i Israel. Vore kurophold tilrettelægges altid individuelt ud fra den enkeltes særlige behov og skavanker i samarbejde med hudlæger på selve kurstedet. Kurbehandlingerne er yderst intensive og der ordineres 30 behandlinger pr. uge, hvormed resultaterne er yderst effektive!

Alle patienter med moderat til svær psoriasis kan komme i betragtning til klimaterapi. Dansk Dermatologisk Selskab har udarbejdet retningslinjer for visitationen.

Hvordan indstilles jeg til psoriasisbehandling:  

Din hudlæge kan indstille dig til klimabehandling. Bliver du godkendt til et klima-behandlingsophold, vil din region dække alle rejseudgifter til kuropholdet. Et behandlingsophold sidestilles således med en hospitalsindlæggelse i Danmark, så husk altid henvisning til hudlæge fra egen læge.

Lægelig indstilling foretages på de dermatologiske klinikker/hospitalsafdelinger.
Der er mindre forskelle fra region til region mht. visitationsprocessen, men i princippet, kan enhver dermatolog indstille dig til denne behandling såfremt du lever op til kriterierne. Kriterier mm kan ses på Dansk Dermatologisk Selskabs hjemmeside. Patienten skal være i rimelig fysisk/psykisk form samt selvhjulpen.

Visitationsforløbet:

Lider du af psoriasis, og er du i tvivl, om du kan indstilles til et klima-behandlingsophold, skal du kontakte din hudlæge eller dermatologiske sygehusafdeling. Alle hudlæger kan indstille til et klimabehandlings-ophold, men den endelige godkendelse varierer fra region til region. Efter godkendelse i Regionen kontakter Spa Tours patienten, for at aftale detaljer omkring behandlingsforløbet.

Ønsker du vejledning ift. godkendelse i din region, så kontakt gerne Spa Tours på tlf. 87 38 11 00 eller mail: kontakt@spa-tours.dk

Download visitationsblanketten her.

Kurstedet og rejsen:

I samarbejde med kurstedet Smrdaky i Slovakiet udbyder Spa Tours et kurophold, som er decideret målrettet psoriasispatienter, og kurstedets medicinske personale er vant til at modtage patienter fra hele verden. Kurstedets geografiske placering har også den fordel, at risikoen for at udvikle hudkræft pga. solen er langt mindre end i området omkring Det Døde Hav. I de følgende afsnit vil vi give et kort overblik over de primære elementer i behandlingerne, de opnåede resultater og et priseksempel på en psoriasiskur gennem Spa Tours. Yderligere er der fordele ved at destinationen ligger så tæt på DK og er indenfor EU ift. eventuel hospitalsindlæggelse eller hjemtransportering ift. alvorlig sygdom under opholdet.

På kurstedet Smrdaky udbydes der i nærheden af 60 forskellige behandlinger, og helt overordnet er det den særlige sammensætning af mineraler i vandet og mudderpakninger, der udgør forskellen i behandlingerne. Efter et indledende og grundigt lægetjek, vil der blive udarbejdet et individuelt tilpasset kurprogram, hvorefter der vil være 5 daglige behandlinger undtagen søndage. Se mere om behandlingerne og kurstedet her: https://www.ensanahotels.com/en/health-spa-hotels/destinations/slovakia/smrdaky 

Psoriasis er den mest hyppige årsag til et kurophold i Smrdaky, men et væld af andre lidelser er også mulige at behandle. Så ekspertisen for at behandle psoriasis er helt i top og der kan forventes særdeles effektive resultater.

Mineralvandet:

Mineralvandet er sammensat af både mineraler og salte som Na, Mg og Ca (3,400 mg/l), der er med til at fremme helingsprocesserne og give den ønskede terapeutiske effekt. Vandet har et indhold af hydrogensulfat på 680 mg/l. Dette er en af de højeste koncentrationer i Europa.

Mineralvandet bliver brugt som balneoterapi i badekar og har en temperatur på 36 – 38 grader, hvor det trænger ind igennem hudens porrer og går direkte ind og virker, hvor hudlidelsen har sat sig.

Svovlholdigt mudder:

Det svovlholdige mudder, der bruges til behandlingerne, kommer hovedsageligt fra tre berømte kilder: Hévíz Thermal søen i Ungarn, og fra bunden af floden Váh i området ved de varme kilder i Pieštany. Modningen af dette mudder i det termiske vand skaber den helt unikke sammensætning. Mudderet påføres i et 5 cm tykt lag og har en temperatur på mellem 40-45°C. Mudderpakningen reducerer hævelser og muskelspændinger samtidig med, at det styrker immunforsvaret. 

Fototerapi:

Fototerapi er en meget vigtig del af behandlingen og bliver brugt via naturligt sollys eller Uv-stråling.

Et eksempel på fototerapi er Komplet UVB fototerapi, som er centreret omkring UV stråling på UVB 311 nm. Dette er den mest effektive måde at behandle psoriasis og andre hudlidelser på. Der er også færre risici for hudkræft sammenlignet med andre UV-udstyr. 

Kryoterapi:

Lokal hud kryoterapi udøves ved at anvende flydende nitrogen. Det flydende nitrogen påføres med en vatpind direkte på huden. Hvor længe det flydende nitrogen er på huden, afhænger af størrelsen og dybden på den enkelte hudlæsion, men det kan være lige fra 20 – 30 sekunder eller mere. 

Elektroterapi:

Magnetterapien hører under elektroterapi og behandlingen udføres, mens patienten ligger ned, og kroppen udsættes for et kunstigt magnetfelt – f.eks. ved hjælp af et magnettæppe. Ved at skabe et kunstigt magnetfelt rundt om kroppen genoplades den magnetiske stimulation af kroppens celler. 

Børnesanatorium:

Kurstedet har deres eget børneafsnit, hvor børnene har mulighed for at gå i skole, dyrke idræt og lege ved siden af de særligt tilrettelagte behandlinger. På kurstedet behandles børn mellem 3 og 18 år. De 3 – 6-årige har deres forældre med på hele opholdet.

Et psoriasisophold vil se således ud:

28 x morgenmad

28 x frokost

28 x aftensmad

28 x overnatninger i dobbelt/enkeltværelse efter behov

Fly t/r fra Kastrup eller Billund nonstop til Wien inkl. bagage á 20 kg.

Lufthavnsskatter

Transfers fra/til lufthavnen

Lægetjek

Individuelt kurprogram

120 kurbehandlinger

Bidrag til Rejsegarantifonden

Alle skatter og afgifter

Resultaterne:

Resultaterne af behandlingerne på Smrdaky er fuldt ud på højde med resultaterne af den klimaterapi, der udbydes til området omkring Det Døde Hav. Der er lavet adskillige undersøgelser og tests for at dokumentere resultaternes evidens.

Læs mere

Søgeresultater

Psoriasisbehandling - godkendt af Regionerne!

 

Pris fra 7.650 kr. / person

Kontakt os gerne for råd og vejledning
wellness